Pilariperustus ponttilukituksella

Nykyaikainen vaihtoehto pilariharkolle

Kotimainen patentoitu laatutuote

Terassin perustus laadukkaasti ja kustannustehokkaasti

Nykyajan rakentamisessa arvostetaan nopeita, kestäviä, laadukkaita sekä kustannustehokkaita toteutustapoja –  siksi sekä omatoimi- että ammattirakentajan valinta on TEPE- perustus. Markkinoiden innovatiivisin perustustapa haastaa käytännöllisyydellään muut perustusmenetelmät, ja TEPE-terassiperustuskivien suosio onkin kasvanut kiihtyvällä vauhdilla. Valitse siis sinäkin TEPE- terassiperustus.

Ei hitaasti kuivuvia betonivaluja

NOPEA

Ei tarvetta asennustyökoneille

HELPPO

Lujaa teräsvahvisteista betonia

TUKEVA

Suomalaista laatutyötä – suunnittelusta valmistukseen

Kaikki kivet valmistetaan raudoitetusta, normaalipainoisesta betonista, joten niiden avulla voidaan rakentaa luja ja vakaa pohja perustukselle. Kaikissa kivissä on ainutlaatuinen ponttirakenne joiden avulla kivet lukittuvat sivusuunnassa toisiinsa. Tuotesarja on patentoitu, ja kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa.

Terassin perustus pilarikiven ja anturakiven avulla

Ponttien ansiosta kivet lukittuvat toisiinsa sivusuunnassa heti paikoilleen latomisen jälkeen. Tämän ansiosta työläitä, hitaasti kuivuvia betonivaluja ei tarvita lainkaan matalammissa rakenteissa. Terassin runkoa pääsee rakentamaan välittömästi kivien latomisen jälkeen!

Ponttilukitus on kaikissa kolmessa kivessä, ja sen ansiosta perustuspilarista tulee suora ja tukeva välittömästi kivien latomisen jälkeen. Pontti estää kivien liikkumisen sivusuunnassa.

TEPE- anturakivi

Tukeva ja vakaa perustus on lähtökohta, jonka varaan on turvallista ja kannattavaa rakentaa. Usein terassin kansilaudoitukseen sekä muihin visuaalisiin seikkoihin kiinnitetään paljonkin huomiota, mutta katseilta piiloon jäävä perustus sivuutetaan. Mikäli terassista haluaa nauttia pitkään vailla huolia sen kantavuudesta ja tukevuudesta, on tärkeää valita perustukseksi tukeva ja vakaa anturalaatta.

Anturalaatta, kuten muutkin TEPE-kivet, on valmistettu teräsvahvisteisesta betonista. Perinteisestä pihalaatasta puuttuu teräsvahvistus, jolloin laatta murtuu helposti eikä sen kantokyky ole millään tavoin verrattavissa teräsvahvisteiseen anturalaattaan.

TEPE- terassiperustus pilarikivi

TEPE- terassiperustuskivet on suunniteltu siten, että työmaalla ei välttämättä tarvita lainkaan työläitä ja hitaasti kuivuvia betonivaluja. Teräsvahvisteiset, täyttä betonia olevat kivet ovat kantavia ja tukevia ilman sisään valettavaa betonia. Työmaalla ei siis tarvita betonimyllyä tai betonisäkkejä, vaan kivet ovat valmiita käytettäviksi sellaisenaan!

Mikäli TEPE -terassiperustuskiviä käytetään korkeissa rakenteissa, suositellaan perustuspilarin jäykistämistä juotosbetonilla sekä harjateräksellä. Kivien keskellä oleva n. 44 mm halkaisijaltaan oleva reikä mahdollistaa tämän. Tällöin tarvittavan juotosbetonin määrä on hyvin vähäinen, joten betonimyllyä ei työmaalla.

Tepe -terassiperustus

TEPE -pilarikiven innovatiivisen suunnittelun ansiosta runkoa rakennettaessa ei tarvita lainkaan pilari- tai palkkikenkiä. Pilari-kivessä oleva ura mahdollistaa kannakelankun lähdön neljään eri suuntaan, ja tarvittaessa myös pystytolppa on mahdollista asentaa samanaikaisesti.

Perustuksen kokonaiskustannuksia laskiessa onkin hyvä huomioida, että myös pienet lisätarvikkeet, kuten pilarikengät, nostavat nopeasti perustuksen kokonaiskustannusta.  TEPE-terassiperustuskivien lisäksi et tarvitse muuta – kustannukset on siis helppo pitää hallinnassa.