Näillä vinkeillä onnistut!

Suunnitteilla terassin rakentaminen? Vinkit TEPE-terassiperustuskivien sujuvaan ja helppoon käyttämiseen löydät täältä.

Kaikki alkaa pohjatöistä ja tukevasta perustuksesta

Terassia tai uutta piharakennusta suunniteltaessa tärkein jää usein unohduksiin. Pintamateriaaleja sekä näkyviä ratkaisuja mietitään huolella, mutta näkymättömiin jäävä perustus saa harvoin tarvitsemaansa huomiota. Terassin tai piharakennuksen oletetaan kuitenkin tarjoavan iloa vuosiksi eteenpäin, joten perustuksen on oltava luja. Toisinaan käy myös niin, että vuosien kuluessa terassi laajenee tai siihen asennetaan kenties lasituksia – ja silloin aiemmin tehdyt kevyet perustukset eivät enää riitäkään kantamaan terassin kuormaa. Kun siis ryhdyt rakentamaan terassin perustusta, tee se kerralla kunnolla – näin saat perustuksen, johon voit todella luottaa.

TEPE -pilarikiven ansiosta et tarvitse lainkaan erillisiä pilari- tai palkkikenkiä!

Pilarikivessä lähtö myös pystytolpalle

Terassin kaidetolpan kiinnitys

TEPE -pilarikivi on suunniteltu siten, että kannakelankkujen lisäksi voit kiinnittää samanaikaisesti myös pystytolpan. Et siis tarvitse erillistä pilarikenkää!

TEPE -pilarikivi ja terassin kannatinlankku

TEPE- perustuskivien ladontasuunta

Terassin perustus vai huvimajan perustus?

Terassia rakennettaessa TEPE -terassiperustuskivet tulee latoa pontti ylöspäin. Mikäli olet rakentamassa esimerkiksi huvimajan tai muun pienen piharakennuksen perustusta, kannattaa kivet latoa pontti maata kohden. Tällöin saat hyödynnettyä teräsvahvisteisen anturalaatan tarjoaman vakauden lisäksi korokekivet, ja päällimmäiseksi jää tasainen pinta jonka varaan runko asettuu hyvin. Suosittelemme rakenteen jäykistämistä juotosbetonilla silloin kun TEPE -perustuskiviä käytetään piharakennusten alla.

Kurkkaa vinkit videoilta